Eggnog Cake

Posted on December 22, 2015 in Blog | 0 comments

life love and sugar

Deze Eggnog Cake is super sappig, luchtig en vol van Advocaat smaak! Het heeft meer dan één kop Advocaat tussen de taart en frosting, evenals rum aroma in de frosting. Zo goed en perfect voor Kerstmis!

Maakt een 20 cm cake

Ingrediënten:

De Cake

  • 363 gram suiker
  • 181 gram gezouten boter, kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram zure room
  • 6 eiwitten
  • 604 gram bloem
  • 4 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel nootmuskaat
  • 181 ml advocaat / Eggnog
  • 120 ml kopje water

Eggnog Buttercream Frosting

  • 300 gram boter
  • 300 crisco
  • 2415 gram poedersuiker
  • 120 ml advocaat / Eggnog
  • 1 el rum extract
  • 3/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de 3 20 cm sheetpannen met bakpapier en vet de zijkanten in. Geen sheetpannen? gebruik 1 bakpan van 20 cm en snijd de cake later voor het vullen in 3 lagen.
  2. Klop de boter en de suiker tot licht van kleur en luchtig, 3-4 minuten.
  3. Voeg vanille-extract en zure room en meng tot gecombineerd.
  4. Voeg eiwit twee tegelijk toe, schrapen langs de zijkanten van de kom als nodig is om ervoor te zorgen dat alles goed word opgenomen en glad is.
  5. In een aparte kom, meng de droge ingrediënten.
  6. In een andere kom of maatbeker, meng advocaat (Eggnog) en water.
  7. Voeg de helft van de droge ingrediënten aan het beslag en meng tot het goed gemixt is. Voeg Advocaat (Eggnog) / water mengsel toe en meng tot dit ook volledig gemixt is, schrapen langs de zijkanten van de kom als nodig. Resterende droge ingrediënten toevoegen en meng tot een gladde massa.
  8. Verdeel beslag gelijkmatig tussen de drie 20 cm pannen en bak 21-24 minuten, of tot een tandenstoker komt met een paar kruimels. ( heb je maar 1 bakpan dan moet de taart ongeveer 60-70 minuten in de oven)
  9. Laat cake afkoelen in pannen voor 2-3 minuten, haal ze daarna uit de pannen en laat op een koeling rack volledig afkoelen.
  10. Terwijl cakes koelen, maken je de frosting.
  11. Klop de boter en de crisco samen tot een gladde massa.
  12. Voeg de helft van de poedersuiker toe en klop tot een gladde massa.
  13. Voeg de Advocaat / Eggnog, rum-extract en nootmuskaat toe en klop tot een gladde massa.
  14. Voeg de resterende poedersuiker toe en klop tot een gladde massa.
  15. Wanneer de taarten zijn cool, verwijder de toppen van de taarten met een groot gekarteld mes, zodat ze mooi plat zijn.
  16. Plaats de eerste laag van de cake. vul met de Advocaat / Eggnog botercrème en verspreid dit gelijkmatig over de taart laag.
  17.  Leg de tweede laag op de taart en vul met de Advocaat / Eggnog botercrème verspreid dit gelijkmatig tot een gladde laag.
  18. Leg de laatste cake laag op de taart.
  19. Ice de buitenkant van de cake met de resterende botercrème
  20. Bewaar de taart in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren. Haal de taart 20-30 minuten voor serveren uit de koeling laat hem op kamertemperatuur komen.

Tip: Dit kan ook worden gemaakt als cupcakes. Vul backingcups net iets meer dan de helft met beslag en bak 16-18 minuten gaar. Maakt ongeveer 24 cupcakes. Je hebt ongeveer de helft van het frosting recept nodig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Helaas, op zowel beeld als tekst berusten copyright