Sticky toffee pudding cake

Posted on December 22, 2015 in Blog, Nieuws | 0 comments

Tessa Huff

Karamel, toffee, butterscotch - Ik hou van ze allemaal! Zoet en stroperig, ze zijn de ooey-gooey druppels van gouden goedheid. Een appel gesmoord in licht gezouten karamelsaus? Klinkt als de hemel. Maar, ooit een moment genomen om na te denken over het verschil tussen karamel en butterscotch en toffee ? Laten we eens een kijken ....

In het algemeen is caramel gekookte suiker. Butterscotch, daarentegen, is voornamelijk gemaakt met bruine suiker. En zoals de naam zou geven, een groot deel van de smaak komt van, je raadt het al - Boter! Boter en bruine suiker worden samengesmolten. Om er een saus van te maken, crème toevoegen alle ingrediënten worden daarna samen gekookt totdat de saus dik is. In tegenstelling tot de naam, bevat het geen whisky, maar u kunt ook de smaak toevoegen met extracten, een scheutje drank, en / of specerijen als je wilt.

Toffee vs. Butterscotch. Nu hier is waar ik niet in geslaagd ben om een ​​duidelijk antwoord te krijgen. Zij maken gebruik van vrijwel dezelfde ingrediënten. Echter, als je de bruine suiker + botermengsel smelt, dan zal het veranderen in toffee candy als je het afkoelt. Dus wat is dan toffee saus? Is het niet gewoon hetzelfde als butterscotch saus? Nou, eigenlijk.....

Belangrijkste verschil? Karamel wordt gemaakt met kristalsuiker en moeten worden verhit tot een hogere temperatuur. Ook, hoe langer het kookt en donkerder de kleur, hoe dieper de smaak.

Dus wat is de saus die gaat over Sticky Toffee Pudding? Vloeibaar goud, is wat het is! Wanneer uitgegoten over een bruine suiker taart, warme toffee doorweekt in de taart lagen waardoor ze zeer vochtig en zelfs butterier.

Zorg ervoor dat je wat extra Toffee saus reserveert om uit te laten lopen en te druppelen over de bovenkant van de afgewerkte taart!

Ingrediënten:

  • 400 ml kokend water
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 255 gram dadel (gewicht met pits), blokjes van 1,5 cm
  • 600 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 135 gram ongezouten boter, zacht
  • 135 gram witte suiker
  • 135 gram donkere bruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Gekarameliseerde White Chocolate Buttercream

  • 170 gram witte chocolade, gehakt
  • snufje zout
  • 530 gram Swiss Meringue botercreme (recept volgt)

Swiss Meringue Buttercream

  • 3 grote eiwitten
  • 265 gram kristalsuiker
  • 320 gram ongezouten boter, zacht
  • 2 theelepels vanille-extract

Toffee Sauce

  • 265 gram bruine suiker
  • 132 ml slagroom
  • 132 gram ongezouten boter
  • 1 theelepel vanille
  • snufje zout
Sticky Toffee Pudding

Bereidingswijze Taart:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed de drie 17.5 cm taart pannen met bakpapier vet in en bebloem zet daarna apart.
  2. Plaats de gehakte dadels in een hitte bestendige kom. Roer het bakpoeder in het kokende water en giet het over de gehakte dadels. Roer het los en zet apart.
  3. Zeef de droge ingrediënten en zet apart.
  4. In de kom van een elektrische mixer, room samen de boter en de suikers gedurende 3 tot 5 minuten op matige snelheid mixen.
  5. Voeg de eieren, een voor een, tot het goed gemixt is.
  6. Voeg de vanille toe.
  7. Stop de mixer en schraap langs de zijkanten en de bodem van de kom.
  8. Zett de mixer op laag, voeg de helft van het bloemmengsel toe.
  9. Voeg langzaam het meeste water van de dadels toe.
  10. Voeg in de rest van de bloem toe en meng kort tot net gemixt is en de laatste sporen van droge ingrediënten verdwijnen.
  11. Roer in de dadels en het resterende water.
  12. Verdeel het beslag tussen de pannen en bak ongeveer 26 tot 28 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  13. Afkoelen op een rooster gedurende 10 tot 15 minuten voordat u de cakes uit hun pannen haalt.

Gekarameliseerde White Chocolate Buttercream

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Bekleed een bakblik met een siliconen mat (als je die hebt).
  3. Strooi de gehakte chocolade en bak ongeveer 20 tot 30 minuten, roeren om de 5 tot 10 minuten.
  4. Gebruik een rubberen spatel om te roeren en smeer de chocolade totdat het glad en een lichte karamel kleur wordt.
  5. Roer er een snuifje zout bij.
  6. Voor elke 530 gram buttercream, roer er 3-4 eetlepels van de gesmolten gekarameliseerde witte chocolade bij.

Swiss Meringue Buttercream

  1. Plaats het eiwit en suiker in de kom van een elektrische mixer. Klop met de hand om te mixen.
  2. Vul een middelgrote pan met enkele centimeters water en breng aan de kook.
  3. Plaats de mixer kom op de pan om een ​​dubbele-ketel te maken. Roeren met tussenpozen, breng het eiwit mengsel tot ongeveer 68 graden op een suiker thermometer.
  4. Eenmaal warm, voorzichtig overbrengen van de mengkom terug naar de mixer. Met klop garde, klop het eimengsel tot medium pieken - of tot de buitenkant van de mixer kom terug op kamertemperatuur is.
  5. Stop de mixer en wisselen de garde van de peddel klopper.
  6. Zet de mixer op laag, voeg de boter in een paar eetlepels per keer.
    Voeg in de vanille.
  7. Draai de mixer tot middelhoog en meng tot zijdezacht.

Toffee Sauce

  1. Plaats de suiker, de room en de boter in 's kleine steelpan.
  2. Breng alles aan de kook, zet het vuur aan de kook.
  3. Roer met een houten lepel voor ongeveer 3-4 minuten, of tot een dikke saus.
  4. Laat afkoelen tot de gewenste consistentie is bereikt.

Bereidingswijze Sticky toffee pudding cake

  1. Zodra de taarten zijn afgekoeld, Trim plat en plaats ze terug in hun pannen. Prik gaten in de taarten met een houten dowels.
  2. Maak of warm op de toffee saus. Het moet warm en vocht zijn.
  3. Giet de helft van de toffee saus over de taarten. Laten inwerken gedurende tenminste 20 minuten. Bewaar de resterende toffee voor de bovenkant van de taart.
  4. Zodra de cakes helemaal doordrenkt zijn met toffee saus, verspreid over ongeveer 133 tot 198 gram van de botercrème tussen de lagen cake.
  5. Ice de bovenkant van de taart zodat de toffee een mooi oppervlak heeft om vanaf te druppelen.
  6. Ice de zijkanten van de cake met de resterende botercreme.
  7. Schenk de gekoeld, verdikte toffee saus over de bovenkant van de taart voor het opdienen.

Opmerkingen:

  • Bij het koken van de witte chocolade in de oven, zal het droog en kruimelig gaan worden. Blijf roeren tegen de bakvorm tot het glad is.
  • Bij het vooraf maken, de gekarameliseerde witte chocolade opwarmen in de top van een dubbel-ketel voordat u het toevoegt aan de buttercream.
  • De toffee saus word bijna solide als hij gekoeld is. Om hem opnieuw op te warmen, plaats het in een pan met heet water (ik was bang dat het glas zou kunnen breken als ik het op het fornuis zou verwarmd, maar ik ben er niet zeker van of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren - dus wees voorzichtig).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Helaas, op zowel beeld als tekst berusten copyright