Dubbele Chocolade cake met Frambozen vulling

Posted on December 28, 2015 in Blog, Recepten | 0 comments

RecipeGirl.com, Love & Olive Oil, Smitten Kitchen via Epicurious

Dit recept voor Dubbele Chocolade cake maakt een grote 2 lagen cake, of een kleinere 3-laagse taart- afhankelijk van de grootte van de bakpan (zie onderstaande instructies). Het blijkt een zeer sappige chocolade cake met een rijke chocolade ganache frosting te zijn ... met een verrassing laagje frambozen binnen!

Ingrediënten:

Cake:

 • 85 gram goede kwaliteit melk chocolade, gehakte
 • 355 ml hete gezette koffie
 • 660 gram kristalsuiker
 • 550 gram bloem
 • 330 gram ongezoete cacaopoeder
 • 2 theelepels baksoda
 • 3/4 theelepel bakpoeder
 • 1 1/4 theelepel zout
 • 3 grote eieren, bij kamertemperatuur
 • 177 ml plantaardige of koolzaadolie
 • 355 ml karnemelk
 • 3/4 theelepel vanille-extract

Frosting:

 • 680 gram goede kwaliteit melk chocolade, gehakte
 • 235 ml slagroom
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 2 eetlepels corn syrop (lichte glucosestroop)
 • 110 gram ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden

Vulling:

 • 285 gram bevroren frambozen, ontdooid
 • 55 gram suiker
 • 1 eetlepel. maïzena
Chocolade cake met Frambozen

Bereidingswijze:

 1. Bak de cake: Verwarm de oven voor op 150 C en vet twee 25 cm bakpannen, of drie 20 cm bakpannen. Spray de pannen in met anti-aanbak spray en dan bekleed bodems met bakpapier (dan nog een klein beetje spray spuiten op het bakpapier).
 2. In een middelgrote kom meng chocolade met hete koffie. Laat het mengsel staan, af en toe roeren, tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad.
 3. In een grote kom zeef de suiker, bloem, cacaopoeder, baksoda, bakpoeder en zout samen. In een andere grote kom met een elektrische mixer klop de eieren tot iets verdikt en citroen kleurig (ongeveer 3 minuten met een staande mixer of 5 minuten met een handmixer). Voeg langzaam olie, karnemelk, vanille, en gesmolten chocolade mengsel toe aan de eieren, klop tot goed gemengd is. Voeg droge mengsel en klop op gemiddelde snelheid tot net gemengd is.
 4. Verdeel het beslag tussen de pannen en bak ze in het midden van de oven 50-65 minuten gaar.
 5. Koel de cakes in de pannen op een koelrek. Voer een dun mes langs de randen van de pannen en keer de lagen om op de rekken. Verwijder voorzichtig het bakpapier en koele lagen volledig. Taart lagen kunnen 1 dag vooruit worden gemaakt en bewaard, goed verpakt in plastic folie, bij kamertemperatuur.
 6. Frosting: In een pan breng de room, suiker en glucosestroop aan de kook op matig laag vuur, klop met garde tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade, roeren tot de chocolade gesmolten is. Voeg boter stukjes toe en klop tot een gladde massa.
 7. Doe de frosting in een kom en laat het afkoelen, af en toe roeren, tot smeerbare (Het kan nodig zijn om frosting even te koelen in de koelkast om een smeerbare consistentie te bereiken).
 8. Bereid de vulling: Pureer de frambozen in een keukenmachine of blender. Druk de puree door een fijne zeef met de achterkant van een lepel, verwijder de zaden. Verwarm de puree in een kleine pan met de suiker en maïzena tot het mengsel kookt, onder voortdurend roeren. Als het kookt, zal het snel verdikken. Laat het afkoelen.
 9. Monteer de taart: Smeer een dun laagje ganache op 1 taart laag-, gevolgd door een laag van de framboos vulling. Top met 2 cakelaag en herhaal (bij gebruik van een 3e laag). Als je alleen twee cakelagen hebt, bedek de bovenkant en zijkanten van de resterende chocolade ganache.
 10. Cake blijft goed, overdekt en gekoeld tot ongeveer 3 dagen. Breng taart op kamertemperatuur voor je het opdient.

Tips:

 •  Als u bevroren frambozen gebruikt die al zijn gezoet met suiker, laat de suiker weg bij het maken van de vulling.
 • Heb je alleen kleinere bakpannen? Maak met de rest van het beslag cupcakes. Vul de pannen niet meer dan 2/3 met je beslag. Je wilt niet dat ze overstromen tijdens het bakken!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Helaas, op zowel beeld als tekst berusten copyright